Is de Neato XV-11 de Roomba-killer?

Is de Neato XV-11 de Roomba-killer?

03-12-2010 12:37 Laatste update: 29-04-2018 02:27
Author profile picture

Rutger Middendorp

Een beetje nerd heeft tegenwoordig een Roomba. Kunnen die allemaal naar de schoonouders met de komst van de Neato XV-11?

David dronk in 2007 al een biertje terwijl zijn Roomba schoonmaakte, Hyves' Yme Bosma schijnt geen drempels in huis te hebben om het z'n robotstofzuiger makkelijk te maken en ik heb zelf ook al zeker twee jaar geen stofzuiger meer aangeraakt. De Roomba heeft in menig huishouden een irritante klus overbodig gemaakt.

Maar dat wil niet zeggen dat de Roomba geen nadelen heeft. Je hoeft hem de trap niet te laten stofzuigen, hij maakt irritant veel geluid en hij doet lang over zijn klus. De Neato XV-11 moet de Roomba-killer worden. Hij doet vooral aanzienlijk korter over de klus omdat hij je kamer met behulp van lasertechnologie scant en daardoor het slimste pad bepaald.

We hebben hem zelf nog niet mogen testen. Net als de Mint is hij nog niet te koop in Nederland. Maar in de vergelijkende tests is het in ieder geval geen knock out. Hij is sneller, maar verder redelijk vergelijkbaar. Ga ervan uit dat iRobot, de bouwer van de Roomba, z'n beste beentje voor zal zetten om de concurrentievoorsprong te behouden.