Trending nieuwsartikelen op Bitly News

Trending nieuwsartikelen op Bitly News

03-12-2010 12:01 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Welke artikelen zijn populair op Twitter? De nieuwe headline-aggregatiesite Bitly News geeft antwoord.

Bitly News - dat overigens niet van url-shortener Bitly zelf is - is nou typisch zo'n dienst waarop ik al tijden zit te wachten: een pagina die mij vertelt welke artikelen het vaakst worden gedeeld via Twitter (en een bit.ly-link). Maar helaas, zoals wel vaak met zaken waarop je je lang verheugt: het valt allemaal een beetje tegen.

Erick Schonfeld schrijft op TechCrunch dat het nieuwsaanbod van Bitly News wel erg breed is, en daarin heeft hij gelijk. De berichten komen van over de hele wereld en handelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van een flink deel van links kun je je afvragen of het überhaupt wel nieuws betreft: echte artikelen zijn het in ieder geval niet.

Voor de gemiddelde nieuwsconsument zal er daarom niet veel van zijn gading bijzitten. Om daar verandering in te brengen, zou de maker van de Bitly News om te beginnen eens flink moeten snoeien in de adressen die worden gekwalificeerd als nieuwssites. Daarnaast kan het natuurlijk ook geen kwaad om de trending artikelen uit te splitsen naar landen en onderwerpen.