Paus wil elektrisch rijden

Paus wil elektrisch rijden

03-12-2010 07:59 Laatste update: 29-04-2018 02:27

De paus vraagt om een elektrische pausmobiel. Niet iedereen staat te springen.

Er was een tijd dat de paus maar met z'n vingers hoefde te knippen of er stond een nieuwe auto voor hem klaar. Zijn wagenpark bestaat uit een reeks Mercedessen, Fiats en zelfs een Peugeot. Vaak werd voor een enkele trip een nieuwe pausmobiel gebouwd. In 2010 moet de paus openlijk leuren om een nieuwe auto, lijkt het wel. Want Benedictus heeft aangegeven een elektrische pausmobiel te willen, liefst zelfs op zonne-energie.

Na de installatie van een milieuvriendelijke airco en zonnecellen op het Vaticaan, vindt de Duitser dat het tijd is voor een auto op batterijen. De installateur van de zonnecellen wil wel een auto voor hem maken, maar kan de beveiligers van de Rooms Katholieke CEO niet overtuigen. Zouden de grote automakers een pr-debacle vrezen als ze de paus voorzien van een elektrische auto?

We belden even met Ivo van den Brink van Rebbl die zijn hand niet omdraait voor een eenmalige ombouwactie. Uit zijn stal komt een elektrische New Beetle, een V70 en een Jaguar en Land Rover staan op de planning. 'Het lijkt mij wel een leuke uitdaging, de paus rebblizen.' Hij denk dat de status van de paus cult genoeg is om ermee weg te komen. Benedictus, één telefoontje naar Aduard is dus genoeg.