Game van de week: Pac-Man Championship Edition DX

Game van de week: Pac-Man Championship Edition DX

02-12-2010 12:37 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Bashers

Deze nieuwste, moderne versie van Pac-Man is een symfonie van spookjes.

Pac-Man is al vele keren nieuw leven ingeblazen en dertig jaar na het origineel is het weer zover. Pac-Man Championship Edition DX is de nieuwste versie van de game waarmee de Japanner Toru Iwatani wereldfaam vergaarde. Drie jaar geleden was het ‘originele’ Championship Edition al een geslaagde remake en nu doet het vervolg daar een schepje bovenop met een nóg kekkere soundtrack, nóg fellere neonkleuren en nóg meer spookjes.

De essentie is niet veranderd: Pac-Man moet nog steeds alle bolletjes eten en ontkomen aan de spookjes. Zodra de gele held een ‘power pellet’ eet, krijgt hij de krachten en de moed om ook de spookjes op te eten. In de eerste Pac-Man waren het er vier, in Champions Edition DX loopt het in de tientallen. Komt Pac-Man wat powerfood tegen, dan kan het zo gebeuren dat je twintig spookjes achter elkaar verorbert. Waanzin!

De toevoeging van slapende spookjes zorgt voor de lange sliert aan spoken waar deze game zo aantrekkelijk door wordt. Wanneer je Pac-Man langs zo’n Blinky-, Pinky-, Inky- of Clyde-kloon beweegt, wordt die wakker, komt-ie achter je aan en groeit de groep die Pac-Man dood wil hebben. Makkelijk is dat niet, want met een druk op een trigger kun je in benarde situaties een bom laten ontploffen. En dan heeft Pac-Man weer even vrij spel in een doolhof vol chaos en combo’s.

Platform: Xbox 360, Playstation 3 (download only)

Prijs: € 10

De game van de week wordt geselecteerd door Bashers.nl, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.