Viva en Oor naar de iPad

Viva en Oor naar de iPad

02-12-2010 09:09 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Tonie van Ringelestijn

Steeds meer Nederlandse tijdschriften komen naar de iPad. Nu is het de beurt aan onder meer Viva en Oor.

Uitgever Sanoma heeft voor Viva een speciale iPad-app gemaakt die vrijdag verschijnt. De site iPad Planet geeft al een voorproefje. Het hele tijdschrift is digitaal te lezen, maar ook andere online artikelen en het forum zijn onderdeel van de app. De eerste speciale editie is gratis, daarna kosten losse nummers 2,39 euro. De online content is gratis.

MagWorld, de iPad-kiosk van AKO, weet ook steeds meer bladen aan zich te binden. MagWorld biedt tegen betaling al 60 digitale versies van papieren bladen, die via iDeal of Paypal zijn te koop via de site van Magworld en vervolgens in de iPad verschijnen. De digitale tijdschriften zijn sinds dinsdag met de nieuwe versie van de Magworld-app ook te verrijken met video, geluid, extra pagina’s en interactiviteit.

Later deze maand maakt ook muziekblad Oor zijn debuut op de iPad via Magworld. Oor wil ook extra materiaal aanbieden dat niet in het blad staat, te beginnen met Porche-blad Total 911. Ook AvantGarde biedt zulke digitale extra's deze maand ook in het nummer ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum.

Magworld gebruikt niet het betaalsysteem in iTunes, maar rekent via zijn eigen site af. Nadeel is dat voor bestellingen onder de 5,50 euro er bij gebruik van iDeal 50 cent kosten in rekening worden gebracht. Vanaf 1 januari wordt dat volgens Magworld 25 eurocent onder de 3,50 euro.