Apple boycot iPad-tijdschrift over Android

Apple boycot iPad-tijdschrift over Android

01-12-2010 08:07 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Apple heeft een Deens tijdschrift over Android de toegang tot de App Store geweigerd.

Toegegeven, het is weer eens wat anders dan het uitsluiten van apps vanwege porno of geweld. Een iPad-tijdschrift over het Google-besturingssysteem Android kon geen genade vinden in de ogen van de keurmeesters van Apple. Brian Dixen, de uitgever van het Deense Android Magasinet, kreeg naar eigen zeggen van Apple te horen: 'Je tijdschrift gaat alleen maar over Android. Dat kunnen we niet hebben in onze App Store.'

Hoewel de boycot van Android Magasinet wellicht past in het strenge toelatingsbeleid dat de App Store in het verleden toepaste, leidt deze beslissing her en der toch tot opgetrokken wenkbrauwen. Helemaal consequent lijkt Apple namelijk niet. Zo wijst CNet op de Androidworld Reader: een Nederlandstalige app met Android-nieuws. En Cult of Mac ontdekte dat de App Store wel verscheidene apps herbergt die zijn gewijd aan Windows 7 - toch ook een soort Apple-concurrent.

Hebben we hier dus te maken met een eenmalige blunder van Apple ten aanzien van Android Magasinet? Laten we het hopen. Want tijdschriften uit de App Store weren omdat het onderwerp je niet aanstaat, dat is wel een beetje treurig, Apple!