Game van de week: 3D Dot Game Heroes

Game van de week: 3D Dot Game Heroes

14-05-2010 12:50 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Bashers

Dit is eigenlijk Zelda voor de Playstation. Een moderne hommage aan de games van de 8-bit NES.

3D Dot Game Heroes is een hommage aan de games van de 8-bit NES-spelcomputer en dan vooral aan de allereerste The Legend of Zelda. Het verhaal kent dezelfde grove lijnen ('in een ver verleden versloeg een held een snoodaard; nu is de snoodaard terug en staat er een nieuwe held op') en de gamestructuur doet hetzelfde aan (er is een grote wereld waarin zich een aantal kerkers bevinden die je moet doorkruisen). Alleen de levensbalk is anders. De iconische hartjes zijn namelijk vervangen door appels.

De visuele stijl is opvallend. De 2D-beelden uit de tijd van de eerste Zelda zijn namelijk opgeblazen tot het driedimensionale uiterlijk van veel moderne games, waardoor 3D Dot Game Heroes een soort Lego-look heeft gekregen.

Opvallend: Een eerbetoon aan een Nintendo-game pur sang die exclusief verschijnt voor Sony’s Playstation 3 is op zichzelf al opmerkelijk te noemen. 3D Dot Game Heroes blijft echter niet hangen in retroverschijnselen, maar weet heel goed wat de trends zijn die momenteel heersen in gameland. Het zwaard dat de held hanteert en dat door veel te vechten steeds sterker wordt, staat symbool voor de toenemende invloed van het rollenspelgenre in hedendaagse games. Daarnaast is ook het play, create, share-principe aanwezig, geleend van Little Big Planet. Je kunt je held namelijk van de grond af in elkaar zetten en via internet of een usb-stick met anderen delen.

Platform: Playstation 3
Prijs: € 60

De game van de week wordt geselecteerd door Bashers, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s