In de wolken met molo design

In de wolken met molo design

14-05-2010 11:42 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Annemiek van Grondel

Staren naar de wolken en eindeloos dromen is af en toe essentieel. Molo design ontwierp daarom de cloud softlight.

Het Canadese molo design verraste ons al eerder met hun modelleerbare interieurobjecten van wit papier en textiel zoals bankjes en zitzakken (softseating), flexibele papieren kamerschermen van licht (softwall) en andere verlichting (urchin softlight en love letter light).

In de in Vancouver gesitueerde studio van Stephanie Forsythe, Todd MacAllen and Robert Pasut houdt een heel team creatieven zich bezig met het scheppen van ruimtelijke designobjecten, die aanschurken tegen kunst en architectuur. Met succes: hun ontwerpen zijn diverse malen bekroond en hangen of staan in diverse musea overal ter wereld.

Op de ICCF-beurs in New York (15-18 mei) kun je ze zien, inclusief de op de Salone del Mobile geïntroduceerde cloud softlight.

Deze lampionachtige sculptuur van wit textiel hangt in een cluster van drie of vijf lampen en verspreidt een diffuus, sfeervol licht. De holle, wolkachtige vormen nodigen bij uitstek uit voor meditatieve pauzes en daaruit voortvloeiende geniale invallen. De van dimbare ledlampen voorziene cloud softlight is verkrijgbaar in small, medium, large, x-large (van 560mm doorsnee tot 1620mm) en kunnen ook als individuele lampen worden aangeschaft.
De kleinste (560mm) kost 280 euro, de grootste (1620 mm) 1200 euro per stuk. Of te koop per cluster (van 690 tot 2700 euro).

Nu nog een oplossing vinden tegen deze stofmagneten pur sang. Maar eindeloos wuiven met een plumeau kan ook heel meditatief werken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s