Bright Nokia app via doehetzelf wizard

Bright Nokia app via doehetzelf wizard

13-05-2010 09:35 Laatste update: 29-04-2018 05:31
Author profile picture

Erwin van der Zande

Nokia's Ovi App Wizard maakt het heel eenvoudig om een app te maken van je site.

Je kunt vanaf vandaag gratis een Bright app downloaden voor je Nokia smartphone in de Ovi Store. Je dient daarvoor een Ovi account te hebben. Stel je er niet te veel van voor overigens, de app biedt weliswaar een handig overzicht van al ons nieuws, maar de functionaliteit is beperkt vergeleken met onze apps voor de iPhone en iPod Touch en voor Android toestellen.

We hebben de app gemaakt via de Ovi App Wizard die Nokia sinds kort aanbiedt. Die maakt het heel eenvoudig om een app van je nieuwssite of weblog in elkaar te flansen. Je voert de RSS feed van je site in en je kunt daarnaast nog drie feeds opgeven, van bijvoorbeeld accounts op Twitter, YouTube of Flickr. Je uploadt een icoontje en een logoplaatje, tweakt de kleuren van je app een beetje en klaar is Kees. Je kunt ook nog besluiten om mobiele banners in je app op te nemen.

De Bright Nokia app biedt nu een shortcut naar onze main feed met al het nieuws, een shortcut naar onze video's, een naar onze selectie van de beste YouTube video's en een naar de subfeed gewijd aan mobiel nieuws. Het nieuws scannen gaat aardig, video's bekijken in de app minder. Je kunt echter altijd doorklikken naar de originele webpagina.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s