Google en Verizon werken aan tablet

Google en Verizon werken aan tablet

12-05-2010 14:37 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Verizon Wireless en Google gaan de strijd aan met Apples iPad. De twee bedrijven werken aan een eigen tablet computer.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een interview met Lowell McAdam, bestuursvoorzitter van Verizon. Wanneer de tablet verkrijgbaar zal zijn en wie 'm gaat produceren blijft nog onduidelijk. Ook de rol van Google is nog niet geheel duidelijk, al ligt het voor de hand dat het bedrijf het besturingssysteem (Android of Chrome OS) voor het apparaat gaat leveren.

Het nieuws over een Google-tablet komt niet als een volslagen verrassing. Een maand geleden liet de Google-CEO zich al tegen vrienden ontvallen dat de zoekgigant bezig is met de ontwikkeling van een tablet die op Android zou moeten draaien. Google zou daarvoor in gesprek zijn met diverse hardware-leveranciers, waaronder HTC.

Verizon en Google werken al langer samen. Zo maakte Verizon vorig jaar volop reclame voor de Droid (het toestel dat gebruikmaakt van het Android-besturingssysteem van Google). Dat At&T een exclusieve deal heeft met Apple voor het aanbieden van de iPhone en iPad zal daar ongetwijfeld een rol bij spelen.

Zowel voor Google als Verizon bestaat er een groot strategisch belang om zich op de markt voor tablets te begeven. De twee bedrijven moeten nu lijdzaam toezien hoe hun concurrenten, respectievelijk Apple en AT&T, successen boeken met de iPad.

Nu mobiel internet de komende jaren het grote strijdperk lijkt te worden, kan Google het zich niet permitteren die markt over te laten aan Apple.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s