KinkFM elke avond op digitale tv

KinkFM elke avond op digitale tv

12-05-2010 06:43 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Tonie van Ringelestijn

KinkFM mag dan nog steeds niet in de ether zitten, de zender krijgt wel een interactief tv-programma op digitale tv.Op de digitale muziekzender Xite, te ontvangen bij UPC en Caiway, krijgt de alternatieve muziekzender KinkFM voortaan de hele programmering van de late avond, van elf uur 's avonds tot 2 uur 's nachts. Dat meldt V-Ventures, het voormalige Veronica Holding, eigenaar van zowel Xite als KinkFM. Net als op de radio komt er op de tv kwaliteitsmuziek met een alternatief randje voorbij.

Xite is interactief: via de 'rode knop' kunnen kijkers on demand muziekvideo's en playlists kiezen. Xite bereikt nu anderhalf miljoen kijkers. KinkFM dingt mee naar een FM-frequentie bij de nieuwe etherverdeling die mogelijk nog later dit jaar plaatsvindt. De zender is te ontvangen via onder meer internet, kabel en iPhone.

KinkFM heeft een zwaar jaar achter de rug na het overlijden van boegbeeld Arjen Grolleman in januari. De foto links (Guido van Nispen, CreativeCommons) is Marc Almond die zijn hit Tears Run Rings zong tijdens de Arjen Grolleman tribute-avond eind maart. Tears Run Rings, Grollemans favoriete nummer, haalde in de week na zijn plotselinge overlijden de top-5 van Apple's iTunes Music Store in Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s