Robo-stoel is opgebouwd uit ledematen

Robo-stoel is opgebouwd uit ledematen

09-05-2010 08:49 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Annemiek van Grondel

Deze stoel heet Robo en is geïnspireerd op de videoclip van Chris Cunningham voor Björk. Zelf in elkaar te zetten.

Luca Nichetto (Venetië, 1976) is een van de nieuwe sterren aan het designfirmament. Voor de Zweedse fabrikant Offect ontwierp hij de Robo. Deze stoel is geïnspireerd op de videoclip van Chris Cunningham voor Björk's All Is Full of Love (1999). In deze video (zie onderaan) zie je de assemblage van robots met menselijke trekjes. Het idee van het ontmantelen en weer in elkaar zetten van roboteske lichaamsdelen sprak de Italiaanse ontwerper zo aan dat hij besloot om dit principe toe te passen op een meubelstuk. Hij vertaalde de vormen van de vermenselijkte robot in afzonderlijke 'stoelledematen' – rug, poten, zitting – gemaakt van multiplex, metaal en gecomprimeerd textiel van gerecyclede plastic flessen.

De Robo (prijs op aanvraag bij de fabrikant) werd dit jaar op de Stockholm Design Week en op de Salone del Mobile in Milaan gepresenteerd. De stoel is verkrijgbaar in wit, zwart of naturel.
Hij komt binnen in een handzame doos van 50 x 50 x 20 cm, en je kunt hem eenvoudig zelf in elkaar zetten. Klinkt IKEA, maar eenmaal in elkaar geknutseld, met of zonder hulp van de huisrobot, heb je wel een topdesignstuk in huis. De Robo is overigens ook voor mensen met twee linkerhanden geheel geassembleerd te bestellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s