Play me I'm yours

Play me I'm yours

04-07-2009 11:42 Laatste update: 29-04-2018 10:10

Edial Dekker

In London zijn dertig straatpiano's geïnstalleerd om de hoofdstad wat fleur te geven. En met succes.

Het project Play me I'm yours probeert toevallige passanten bij de stad Londen te betrekken. In de stad zijn ruim dertig piano's geplaatst die allemaal gebruikt mogen worden door iedereen die er op wil spelen. Elke piano heeft zijn eigen website waar geluidsfragmenten, video's, interviews en bijzondere gebeurtenissen van de desbetreffende piano verschijnen. Met behulp van Google Maps kunnen geïnteresseerden erachter komen waar de piano zich op dat moment bevindt.

'Van wie is de stad?', vroeg Luke Jerram zich af toen hij aan zijn project begon. 'De stad is van iedereen', zegt de kunstenaar, 'ik wil ervoor zorgen dat mensen het gevoel krijgen dat de stad van hen is. De piano wordt het canvas van de stad.'

Inmiddels hebben verschillende artiesten waaronder Bongo Steve, een blinde man genaamd Andre Louis, Small Boy en een onbekende rapper allemaal hun bijdrage geleverd op de verschillende piano's.

De piano's in Londen worden na 13 juli geschonken aan lokale scholen en verschillende gemeenschappen. De volgende plek waar het project zal plaatsvinden is de Engelse stad Bristol. Om het project in ook in jouw stad te krijgen, vraagt de kunstenaar om contact met hem op te nemen.