CitizenM opent tweede designhotel

CitizenM opent tweede designhotel

07-05-2009 16:07 Laatste update: 29-04-2018 11:12

Angela Verleun

Designhotel CitizenM opende gisteren zijn tweede hotel in Amsterdam.

CitizenM Amsterdam City zoals het hotel aan de Zuidas gaat heten, biedt 215 hoogwaardige kamers voor budgetprijzen tussen de 69 en 149 euro per nacht. Een tweede hotel met moodpad, regendouche en veel design en kunst dus. Doordeweeks mikt men op de zakelijke bezoeker en in het weekend op de party people.

'CitizenM is de nieuwe hotelbeleving', vertelt eigenaar Robin Chada. 'Dat is nodig. Huidige hotels zijn ouderwets. Wij vinden die opnieuw uit met gratis wifi en films, lage belkosten op de kamers dankzij internettelefonie, 24 uur per dag kunnen ontbijten en elektronische incheckmogelijkheden. We willen de frustratie uit reizen halen.'Het eerste hotel van CitizenM bij Schiphol won vlak na de opening vier prijzen bij de European Hotel Design Awards. Voor het best vormgegeven Europese Hotel van het jaar, het beste grafisch design, de beste technologie en de beste innovatie. 'Eindelijk een hotel dat begrijpt wat ik wil', zei Florine al eerder.

'De betaalbare luxe die we bieden met CitizenM is precies wat de jongvolwassen hipsters van nu willen', stelt Chada. 'Ze hebben wel geld, maar geven dat niet zomaar aan van alles uit. Kwaliteit zoeken ze. Betaalbare kwaliteit.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s