Robot krijgt Facebook-profiel

Robot krijgt Facebook-profiel

07-05-2009 08:14 Laatste update: 29-04-2018 11:12

Jaap Stronks

De eerste robot met een Facebook-profiel komt eraan. Waarom deze het uiterlijk van een chagrijnige Arabier heeft is onduidelijk.

Robots kunnen steeds meer, maar hebben een imagoprobleem: we zien ze doorgaans nog niet als menselijk, terwijl dat nou juist de bedoeling is. David vond zijn ontmoeting met robot Asimo bijvoorbeeld 'weinig spontaan'. Sociale netwerksites helpen wellicht om de psychologische afstand tussen mensen en robots wat te verkleinen, meldt BBC.

Het rare is dan weer dat de robot het uiterlijk heeft gekregen van de grote Perzische filosoof Avicenna die leefde rond 1000 na Christus - niet voor iedereen de meest aansprekende persoonlijkheid om een praatje mee aan te knopen. Wijs advies komt van Engadget: geef zo'n bot het uiterlijk van een jonge dame inclusief minirok, en het komt wel goed met die sociale interactie. Dat zit er hier echter niet in: het feit dat de Avicenna-bot wordt ontwikkeld door een universiteit in de Verenigde Arabische Emiraten heeft hier wellicht iets mee te maken...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s