Laatste testversie Windows 7 nu online

Laatste testversie Windows 7 nu online

06-05-2009 06:58 Laatste update: 29-04-2018 11:12

tonie

De allerlaatste testversie van Windows 7, de Release Candidate, is vanaf nu tot juli te downloaden.

Microsoft heeft de gratis download van Windows 7 Release Candidate online gezet. Aan deze versie verandert weinig meer totdat hij officieel uitkomt, alleen grote bugs worden er nog uitgehaald. Rond de vrijgave Beta 1 gingen Microsofts servers meermaals op hun gat. Het is nog afwachten hoe de download dit keer verloopt.

Om het nieuwe systeem te installeren, moet je een iso-bestand kunnen booten. Dat kan ouderwets door het bestand te branden op een dvd, maar Windows 7 is ook via usb-stick of externe schijf te installeren. Je zult wel een stick moeten hebben van minstens 6 gb.

Het minimale vereiste RAM-geheugen is 1 gb, waardoor het besturingssysteem ook op netbooks draait. De download blijft tot juli online. De RC blijft dan tot 1 juni 2010 werken, maar vanaf 1 maart start hij wel elke twee uur opnieuw op (je hoort het goed!). De verbeteringen ten opzichte van de 'Beta 1' staan hier op een rijtje.

Windows Vista is nog tot begin 2011 te koop en de technische ondersteuning voor de massa stopt opmerkelijk snel: april 2012.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s