Getreuzel met Android

Getreuzel met Android

06-04-2009 09:38 Laatste update: 29-04-2018 11:43

tonie

Fabrikanten treuzelen met Google Android-mobieltjes. De HTC Magic loopt vertraging op en Samsung brengt er pas in juni een uit.

Nog altijd vertegenwoordigt de T-Mobile G1 in z'n uppie het Google Android-systeem. De qwerty-loze HTC Magic waar Vodafone mee komt, heeft namelijk een maandje vertraging opgelopen. Prima toestel, vonden we vorige maand. Maar Vodafone-klanten die willen overstappen op Android, moeten dus nog geduld hebben.

Andere fabrikanten dan HTC zijn nog trager met het uitbrengen van Android-toestellen. Samsung is heeft nu volgens Forbes wel gezegd dat er in juni een toestel met het Google-systeem in Europa wordt gepresenteerd.

Ah, in juni. In dezelfde maand presenteert Apple naar verwachting zijn nieuwe iPhone. Het gedraal van de andere telefoonmerken met Android is zo bezien niet erg handig. Introducties van nieuwe iPhones stelen nu eenmaal altijd erg veel media-aandacht.

Samsung zegt trouwens Android alleen te gebruiken als besturingsysteem en niet allerlei Google-diensten te willen opdringen zoals in de G1 gebeurt.

Meer Android-nieuws: volgens de New York Times komt T-Mobile met een thuistelefoon en een tablet-pc die draaien op Android.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s