iPhone rukt op als gaming-device

iPhone rukt op als gaming-device

19-12-2008 09:17 Laatste update: 29-04-2018 13:47

Jaap Stronks

Het duurde even sinds de lancering van de App Store, maar de gaming-markt voor de iPhone wordt volwassen.

De iPhone is een spelcomputer, luidt tegenwoordig de officiële positie van Apple. Wie had gedacht dat Apple (dat met Mac OS X traditioneel onaantrekkelijk is voor pc-gamers) nog eens een redelijk serieuze speler op de gaming-markt zou worden? Maar terwijl spellen als Brothers in Arms de grafische capaciteiten van de iPhone bewijzen en andere games de accelerometer gebruiken om Wii-achtige spelervaringen te bieden, lijkt die conclusie alleszins gerechtvaardigd.

Dat vindt ook Ars Technica, dat bericht over de komst van een nieuw kwartet indrukwekkende games voor de Apple-telefoon: Katamari Damacy, Iron Man: Aerial Assault en - jawel - een volledige versie van SimCity, gelijkend op SimCity 3000. Oh, en Hero of Sparta is ook indrukwekkend natuurlijk.

En wat doet de concrurrentie ondertussen? Wel het jongste gerucht over een nieuwe PSP is zojuist ontzenuwd. De Nintendo DSi komt pas in de lente van 2009 naar Europa. Nintendo zei in oktober nog de iPhone echter niet als een concurrent te beschouwen, maar denkt daar ondertussen vast anders over...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s