Game van de week: Fire Emblem

Game van de week: Fire Emblem

18-12-2008 15:15 Laatste update: 29-04-2018 13:47

Niels ’t Hooft

Fire Emblem is een soort schaken voor gevorderden. En er staan levens op het spel. Nu is er een versie voor de Nintendo DS.

De eerste Fire Emblem verscheen al in 1990, op de Famicom, de Japanse 8-bit Nintendo. Het was een mix tussen strategiespellen en rollenspellen. In Europa konden we de reeks pas in 2004 voor het eerst proberen, op de Game Boy Advance. Nu is er een DS-versie, die je met de stylus kunt bedienen (al werkt de knoppenbesturing stiekem toch het best) en via internet tegen anderen kunt spelen. Heel modern allemaal, maar tegelijk is Fire Emblem: Shadow Dragon zo klassiek als maar kan. Het is een spel in een reeks die in al die jaren amper is veranderd, en ook nog eens een remake van dat allereerste deel van 18 jaar geleden.

Bright-factor: Maar wat is er nou zo leuk aan Fire Emblem? Dat is de briljante manier waarop alle aspecten van het spel in elkaar haken, wat nog het best vergeleken kan worden met een Zwitsers horloge. Om beurten verplaats je je manschappen en laat je ze desgewenst aanvallen. Hierbij zijn allerlei elementen van belang: welk wapen je soldaten hebben, op wat voor terrein je je bevindt, hoe sterk de figuurtjes zijn. Gaat het mis en sterft een van je soldaten (altijd je eigen schuld!), dan ben je hem of haar voor de rest van het spel kwijt. Gelukkig bestaat er wel de mogelijkheid om de game snel uit te zetten en opnieuw te starten, om stiekem vanaf de vorige savegame door te spelen...

platform: Nintendo DS
prijs: € 45

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s