'Television' alleen via wifi op iPhone

'Television' alleen via wifi op iPhone

18-12-2008 14:19 Laatste update: 29-04-2018 13:47

tonie

De app Television laat je op je iPhone on demand tv-shows van internationale zenders kijken, maar alleen via wifi.Television (iTunes-link) is het wereldwijde variant van de app Mobinews van het Amsterdamse Makayama. Sinds woensdag staat het programma in de App Store. Volgens Vincent Verweij van Makayama waren de kijkcijfers op de eerste dag goed: 16 duizend programma's werden er toen opgevraagd via het nieuwe programma, waarmee je on demand tv-programma's en fragmenten kunt kijken. In totaal gaat het om 50 programma's van 30 kanalen, zoals van CNN, MTV, BBC, ARD en TF1.

Nog steeds blijft Apple, waarschijnlijk op last van telecombedrijven, applicaties met streaming video weigeren voor gebruik met mobiel internet (3G). Television is net als Mobinews, alleen via wifi te gebruiken.

Mobinews heeft volgens Verweij nu ruim 11 duizend gebruikers. 'We hebben de eerste dag met Television misschien meer verdiend dan in anderhalve maand Mobinews.' Er bestaat een mogelijkheid dat Mobinews op termijn gratis wordt in een gesponsorde versie. Ook wil Makayama komend jaar Windows Mobile en Symbian-versies van het programma uitbrengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s