Macworld Expo zonder Steve Jobs

Macworld Expo zonder Steve Jobs

17-12-2008 11:02 Laatste update: 29-04-2018 13:47

Corrie Gerritsma

Op de laatste Macworld Expo waar Apple aanwezig is, houdt niet Steve Jobs maar collega Phil Schiller een keynote.

Steve Jobs houdt in januari geen keynote op de Macworld Expo in San Francisco. Phil Schiller neemt dit jaar de honneurs waar. Een verrassende wending nu Apple gelijktijdig aankondigde dat dit het laatste jaar is dat het bedrijf op de Macworld Expo aanwezig is. Gaat Phil voor altijd de plek van Jobs innemen? Of is dit toch een kwestie van gezondheidsproblemen? Het blijft speculeren want Apple geeft geen verklaring voor het naar voor schuiven van Schiller.

De reden dat Apple in de toekomst niet meer op de Macworld Expo staat is dat ze op andere manieren steeds meer mensen bereiken. De Apple Stores bereiken wekelijks 3,5 miljoen mensen en via de site zijn er meer dan 100 miljoen bezoekers. Het toegevoegde effect van beurzen is marginaal. In Nederland zijn we er eigenlijk al lang aan gewend dat Apple nooit op beurzen aanwezig was, maar nu verdwijnen ze ook langzaam van bekende events als de Macworld Tokyo en Apple Expo in Parijs.

Volgens outsiders is er nog een reden, namelijk dat Apple van de druk af wil om elk jaar op de MacWorld Expo met iets nieuws te komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s