Sites kunnen straks online je paspoort checken

Sites kunnen straks online je paspoort checken

17-12-2008 08:15 Laatste update: 29-04-2018 13:47

tonie

Nederlandse onderzoekers maken het mogelijk aankopen te doen in webwinkels die je identiteit checken via de chip in je paspoort.

Volgens onderzoekers van het Telematica Instituut is het paspoort vanwege de rfid-chip die er in zit geschikt als middel in de strijd tegen online identiteitsfraude. 'Het Nederlandse paspoort met chip kan worden gebruikt als aanvullende identificatietechniek bij internettransacties. zonder verlies van privacy.'

De onderzoekers ontwikkelden software voor websites die digitale identiteiten kan beheren en een programma dat bij gewone internetters op hun pc kan draaien.

Met een kaartlezer en dat programma kan informatie uit de rfid-chip in het paspoort worden gebruikt als extra bewijs dat iemand is wie hij zegt te zijn. Of bijvoorbeeld om toegang te geven tot enkel personen ouder dan 18 jaar. In 2011 heeft iedere Nederlander al een paspoort met rfid-chip.

Misschien dat de platforms voor 'consumenten-RFID', zoals Tikitag en Mir:ror, uiteindelijk ook met je paspoort zouden kunnen communiceren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s