Bad Sex Award voor dierlijke metaforen

Bad Sex Award voor dierlijke metaforen

30-11-2008 10:54 Laatste update: 29-04-2018 13:47

Marie-Claire van den Berg

Goed schrijven over seks is heel moelijk, genoeg genomineerden dus voor de Bad Sex Award.

Goed schrijven over seks is verschrikkelijk moeilijk. Dat wil zeggen, de daad zelf verwoorden is zo lastig. Want hoe schrijf je mooi, origineel, niet passiedodend of lachwekkend maar wel tot de verbeelding sprekend op hoe, bijvoorbeeld, een man een vrouw beft?

Het wordt al gauw hilarisch. Neem deze: 'zijn tong was als die van een kat die zorgvuldig een schoteltje room aflikte tot op de laatste druppel.' Juk. De gedachte alleen al! De zin is afkomstig uit een boek van de winnares van de jaarlijkse prestigieuze Bad sex Award, Rachel Johnson. De schrijfster won vanwege dierlijke seksuele metaforen waarvan het likkende katje er één was.

Schrijver John Updike viel ook in de prijzen met een lifetime achievement award omdat hij dit jaar voor de vierde keer op rij genomineerd was. Een voorproefje van zijn meesterlijke cumshot-omschrijving: 'She said nothing then, her lovely mouth otherwise engaged, until he came, all over her face. She had gagged, and moved him outside her lips, rubbing his spurting glans across her cheeks and chin.' Meer smakelijke en vermakelijke voorbeelden van hoe het niet moet na de klik.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s