Top 5 Stopcontacten

Top 5 Stopcontacten

24-01-2007 15:17 Laatste update: 29-04-2018 23:36

'Voor alles achter de steker', kopt de draagtas van mijn lokale electronicashop.

Dacht ik toch dat ze een gigantische typo hadden gemaakt, blijkt er gewoon meer achter een stek(k)er te zitten. Een stopcontact (wandcontactdoos heb ik net geleerd) is dan wel een ding dat we dagelijks gedachtenloos gebruiken, maar dat betekent geenszins dat we het product zoals het is voor lief hoeven te nemen. Vijf frisse ideeën voor je wandcontactdoos.

5 :: Nooit in de weg
Kleine irritatie! Steek je de adapter van je mobiel in de stekkerdoos, zit ie precies voor de gaatjes waar je je laptop in wil prikken. Daar is in Amerika wat op bedacht.


4 :: In the box
Okay, over het uiterlijk kunnen we kort zijn. Mooi is ie niet. Maar er is zeker 'out of the box' gedacht bij dit contactdoosje dat dubbel dienst doet als kluisje.


3 :: Opzetbollen
Gaby Bollen won een Young Design Award voor haar opzet units voor wandcontactdozen. Huup huup, snoerhouder, lamp of tekstblok.


2 :: Contact cochon
Dit varken van vinyl plak je zo over het stopcontact. En haal je er ook zo weer vanaf. Een uitdaging voor ouders van jonge kinderen.


1 :: Groene stroom, of rode.
E-Volt van Emile Estourgie, die ook wel eens een makette maakt voor OMA, is een rubberen wandcontactdoos die je kan verwisselen voor een ander kleurtje.