TomTom voor tweewielers

TomTom voor tweewielers

24-11-2005 07:54 Laatste update: 30-04-2018 04:15

Hij was al in maart aangekondigd maar kan nu eindelijk de weg op: TomTom Rider.

De GO voor motors en scooters. Ingeborg zette een route uit en haar helm op.

TomTom Rider is een draagbaar navigatiesysteem speciaal ontworpen voor op de motor. Ik heb een motor, een Voxan Roadster, en gebruik nu Garmin Streetpilot III. De Streetpilot is pittig in het gebruik. De installatie en interface zijn op z'n zachtst gezegd even wennen. Eens kijken hoe de Rider optrekt.Wat heeft de Rider dat andere TomToms niet hebben? Nou, hij is waterdicht en heeft een touchscreen dat met handschoenen aan werkt. Verder is hij plug-and-ride, simpel van de motor af te halen, heeft de mogelijkheid met Bluetooth te bellen en beschikt over GPRS voor file- en flitsinfo. TomTom richt zich daarmee vooral op de zakelijke biker, die vaak adressen zoekt, bereikbaar wil blijven en de file wil ontwijken. Of was je nou juist op de motor gaan zitten om de file niet te hoeven ontwijken?


Plug-and-ride en toch heel veel onderdelen.


Ik zit op de bike lekker bochtjes te draaien in het achterland en heb dan nul behoefte om connectie te maken. Met de Michelin-kaart op schoot heb ik thuis op de computer een route langs de groene weggetjes samengesteld. Mijn Streetpilot onthoudt de weg langs lekkere bochten en vraagt nauwelijks naar de snelste danwel kortste weg. En dat kan de Rider niet. TomTom brengt je snel en simpel van A naar B. Maar ik wil van A naar A.

De Plus diensten van TomTom kun je downloaden en via usb naar de Rider laden. Je kunt ook enkele door anderen gemaakte motorroutes in het geheugen plaatsen. Zo kan je met de Rider ook mooie weggetjes rijden. Een rondje in het Groene Hart bijvoorbeeld.


Meer dan spatwaterdicht.


Bravo voor de keuze uit vier montagemogelijkheden. Met dit setje bespaar ik mij een rit naar de gps-op-motor specialist in het Twentse Notter. Chapeau ook voor de rekensnelheid en het gemak. Het ingeven van een adres gaat supersnel. En als je je bestemming bereikt hebt is met een klik het apparaat los. Je kan hem ook zo overzetten naar de auto, scooter of fiets.

Wie waterdicht, simpel en flexibel gestuurd wil worden heeft aan TomTom Rider een goede. Voor 799 euro verkrijgbaar bij onder meer de Dixons winkels. Voor 150 euro extra heb je kaarten van West-Europa erbij. Wil je ook van A naar A rijden, zoek dan verder bij de specialist.


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s