Hulp in huis in 2020

Hulp in huis in 2020

26-11-2005 01:16 Laatste update: 30-04-2018 04:15

Florine Kerkmeer

Hoe ziet ons huishouden er anno 2020 mogelijk uit? Voor de derde editie van het Electrolux Design Laboratory zonden meer dan 3000 ontwerpers hun oplossingen in.

De focus moest liggen op alledaagse problemen op het gebied van schoonmaken, opslag en de keuken. Uiteindelijk mochten 12 finalisten deelnemen aan een workshop om hun ideëen verder uit te werken. Veel nieuwe oplossingen voor oude problemen. Een greep uit de inzendingen.

In 2020 zijn decoraties digitaal. De flexibele placemat is een oprolbaar scherm dat afbeeldingen downloadt van internet of van je digitale camera. Verander het thema voor een formeel diner of rustige zondagochtend.


Digitale placemat

Over 15 jaar lezen we nog steeds de krant tijdens het ontbijt. Vanaf je placemat dan.De Eclipse stofzuiger heeft een sensorgestuurde navigatie die ervoor zorgt dat hij automatisch om obstakels heen rolt en waardoor hij je makkelijk volgt tijdens het stofzuigen.


Eclipse stofzuiger

Als je robotstofzuiger er even geen zin meer in heeft.Tijd is geld, dus combineren we twee functies in een product. Bijvoorbeeld schoonmaken en sporten. Normaal gesproken brengen schoenen viezigheid je huis binnen. Maar de Dust Mate helpt je er dansend of rennend vanaf.


Dust Mate

Sporten én schoonmaken op je pantoffels.Met behulp van ionen technologie verwijdert de Oxygen klerenhanger vieze luchtjes. Bespaart tijd en geld. Handig als je na een avondje stappen de rooklucht uit je shirt wilt hebben.


Oxygen klerenhanger

In 2020 wordt er nog gewoon gerookt in bars.Happy Feet reinigt schoenen van binnen en van buiten door middel van koolstof en ultraviolette straling, sterisliseert en verwijdert vieze luchtjes terwijl hij een spectaculaire lichtshow geeft.


Happy Feet

Eindelijk verlost van stinkvoeten!


Bekijk meer inzendingen op de website van Designboom.


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s