Zo presenteerde Steve Jobs de eerste iMac 20 jaar geleden
'Van andere planeet'

Zo presenteerde Steve Jobs de eerste iMac 20 jaar geleden

07-05-2018 13:49 Laatste update: 21:54

De iMac bestaat vandaag 20 jaar. Steve Jobs gaf in zijn presentatie flink af op de bestaande pc's.

"Het ziet eruit alsof het van een andere planeet komt. En een goede planeet. Een planeet met betere ontwerpers." Steve Jobs kon zijn geluk niet op, op 6 mei 1998. "Kijk naar deze muis. Het is de prachtigste muis die je ooit gebruikt hebt."

Jobs presenteerde de iMac G3, het bekende kleurige bolletje van Apple in verschillende kleuren. De iMac werd gepresenteerd als 'huwelijk van het enthousiasme van het internet en de eenvoud van een Macintosh', aldus Jobs. De computer was bedoeld voor consumenten en scholen.

Dis bestaande pc's

De presentatie zat vol met sneren naar bestaande Windows-pc's. Volgens Jobs waren deze computers traag, hadden ze nauwelijks connectiemogelijkheden, slechte schermen en waren ze moeilijk in het gebruik. "En... die dingen zijn lelijk."

Nadat hij de iMac onthulde, deed hij er nog een schepje bovenop: "Deze achterkant ziet er zelfs beter uit dan de voorkant van die andere jongens."

Nieuwe iMac

De eerste iMac kostte rond de 1300 dollar. De huidige iMac zit nog steeds rond dezelfde prijs.

Dat is niet te zeggen van de iMac Pro. Sinds dit jaar is de nieuwste variant op de markt vanaf 5.498 euro. De duurste uitvoering kost zelfs 15.508 euro.