Microsoft lokt appmakers met groter deel uit omzet
95% naar de maker

Microsoft lokt appmakers met groter deel uit omzet

08-05-2018 07:23 Laatste update: 11:34

Microsoft gaat het financieel aantrekkelijker maken voor softwaremakers om apps te ontwikkelen voor de Microsoft Store.

Daarom gaat binnenkort 95 procent van de app-omzet naar de ontwikkelaars, schrijft Microsoft in een blogpost. Dat is een stuk gunstiger dan de 70 procent die Apple en Google overmaken aan developers.

Of ontwikkelaars zich echt over de streep zullen laten trekken door deze nieuwe verdeling van de opbrengsten is afwachten. De Microsoft Store kan vooralsnog niet tippen aan het succes van de Apple App Store of Google Play. Veel ontwikkelaars laten Microsoft daarom links liggen: populaire apps als Tinder en Snapchat zijn niet verkrijgbaar via de Microsoft Store.

Het geldt niet voor games

Overigens komen niet alle apps in aanmerking voor de nieuwe gunstige omzetverdeling. Games, een belangrijke inkomstenbron voor Microsoft, zijn uitgesloten. Evenals apps voor de Xbox One-spelcomputers.

En als gebruikers een app aanschaffen via een link van Microsoft, dan pakt Microsoft geen 5 maar 15 procent van de omzet.

Bright was maandag bij de jaarlijkse Microsoft-conferentie Build in Seattle. Volg ons YouTube-kanaal voor een video met de highlights later vandaag.