Twitter werkt aan versleuteling voor direct messages
Bright

Twitter werkt aan versleuteling voor direct messages

08-05-2018 13:47 Laatste update: 13:47

Het versturen van gevoelige informatie via Twitter zou wel eens een stuk veiliger kunnen worden. De dienst werkt aan end-to-end-encryptie voor direct messages.

De nieuwe optie werd voor het eerst gesignaleerd door de studente computerwetenschappen Jane Manchun Wong die een nieuwe 'secret conversation'-optie aantrof in het Android-ontwikkelaarspakket van Twitter, meldt TechCrunch. APK's bevatten vaak code voor nieuwe features die nog worden getest.

Lastiger om mee te lezen

Via direct messages is het mogelijk om andere Twitter-gebruikers berichten te sturen die alleen voor de ontvanger(s) zijn bedoeld. Door end-to-end-encryptie toe te voegen, maakt Twitter het lastiger voor bijvoorbeeld hackers en opsporings- en inlichtingendiensten om mee te lezen.

Ook Twitter zelf zou na de introductie van dergelijke versleuteling geen toegang meer hebben tot de inhoud van direct messages.

WhatsApp en Signal

Chat-apps zoals WhatsApp en Signal maken tegenwoordig standaard gebruik van end-to-end-encryptie. Anderhalf jaar geleden deed NSA-klokkenluider Edward Snowden Twitter-ceo Jack Dorsey de suggestie aan de hand om ook direct messages te voorzien van end-to-end-encryptie. Dorsey beloofde daar destijds "over na te denken".