Zo stort Microsoft zich op het Internet of Things
Bright

Zo stort Microsoft zich op het Internet of Things

08-05-2018 14:09 Laatste update: 15:34

Windows wordt steeds minder belangrijk voor Microsoft. Het bedrijf stort zich de komende tijd op het slimmer maken van onder meer camera's en sensoren, bleek deze week tijdens het jaarlijkse Microsoft-event Build.

Microsoft verlegt zijn focus van Windows naar het Internet of Things: de technologie waarmee tal van kleine apparaten een koppeling met de cloud moeten krijgen. Onder meer camera’s, drones, sensoren en industriële machines gaan met Microsofts software en clouddiensten voor Internet of Things werken, kondigde Microsoft maandag aan tijdens de conferentie Build in Seattle.

Kunstmatige intelligentie

Die software, geen versie van Windows, werkt met kunstmatige intelligentie (AI), waarmee bijvoorbeeld objecten en mensen sneller zijn te herkennen. Onlangs maakte Microsoft al bekend 5 miljard dollar te investeren in Internet of Things-technologie.

Microsoft kondigde tijdens Build onder meer een samenwerking met de grote drone-maker DJI aan. De DJI-drones voor bedrijven gaan werken met Microsofts clouddiensten. Ook werkt Microsoft samen met chipmaker Qualcomm aan het verbeteren van beeldherkenning met behulp van kunstmatige intelligentie.

Voor techsite Bright.nl was Merijn Doggen bij Microsoft Build. Bekijk zijn verslag:

Bron: Bright.nl