'Samsung en Microsoft werken aan mixed-reality-bril'
Eigen chips en oleds

'Samsung en Microsoft werken aan mixed-reality-bril'

09-05-2018 14:51 Laatste update: 11-05-2018 20:30

Samsung en Microsoft zouden samenwerken aan een bril voor virtual reality en augmented reality.

De twee bedrijven breiden hun strategische samenwerking uit, meldt The Korea Times. Samsung zou een bril ontwikkelen die zowel voor virtual reality als augmented reality gebruikt kan worden. Zo'n mixed-reality-bril kan virtuele objecten over de echte wereld plaatsen, maar ook fungeren als een klassieke vr-bril.

De bril waar Samsung aan werkt zou een hoogwaardig model met een hoge prijs zijn. Het bedrijf zou zijn eigen chips en oled-schermen voor de bril gebruiken, maar voor de software vertrouwen op Microsoft. Door de samenwerking zou Samsung minder royalty's aan Microsoft betalen.

Voorwaarde

Samsung zou het ecosysteem van Microsoft alleen gaan gebruiken op voorwaarde dat Microsoft voor zijn eigen brillen Samsung-onderdelen gaat gebruiken. Het gaat dan om brillen in de Windows Mixed Reality-lijn. In die lijn heeft Microsoft nog geen eigen bril, wel zijn er brillen gemaakt door Samsung, Acer, Asus, HP, Dell en Lenovo.

Samsung zou zijn nieuwe bril tijdens technologiebeurs IFA laten zien, die eind augustus in Berlijn wordt gehouden. Samsung ontwikkelt ook al VR-brillen in samenwerking met Oculus, en ondersteunt teven het Google VR-platform Daydream.