'Nieuwe chip maakt smartwatches zuiniger'
Wearables

'Nieuwe chip maakt smartwatches zuiniger'

09-05-2018 15:11 Laatste update: 10-05-2018 07:55

De grote chipfabrikant Qualcomm werkt aan een opvolger voor zijn chip voor smartwatches.

Wie een recente smartwatch koopt met het Google-systeem Wear OS haalt een apparaat met een verouderde chip in huis. Qualcomm heeft sinds de Snapdragon Wear 2100 in februari 2016 verscheen, geen nieuwe chips voor smartwatches meer uitgebracht. Vrijwel alle Wear OS-horloges gebruiken die ene chip.

Ter vergelijking: de Apple Watch heeft in dezelfde tijd al drie keer een update met een vernieuwde chip gekregen. Een chip van ruim twee jaar oud geldt in de computerwereld als praktisch bejaard.

Dit najaar

Qualcomm werkt echter eindelijk aan een opvolger voor de Snapdragon Wear 2100, zegt Qualcomm-hoofd wearables Pankaj Kedia tegen de site Wareable. Dit najaar presenteert het bedrijf nieuwe chips gericht op wearables. De nieuwe chips worden samen met een smartwatch van 'een grote gadgetmaker' gepresenteerd.

Nog voor de kerstdagen zouden er smartwatches van meerdere merken met de nieuwe Qualcomm-chips op de markt zijn. De nieuwe chips zijn volgens het bedrijf volledig nieuw ontworpen, gericht op "een compromisloze ervaring".

Langere accuduur

De chips zouden zorgen voor dunnere smartwatches met een betere batterijduur en schermen die altijd aan kunnen blijven. Voor wie geen haast heeft met een Wear OS-horloge is dat waarschijnlijk het wachten waard.