Je kunt nu je nieuwe Audi in 3D configureren
Zien wat je koopt

Je kunt nu je nieuwe Audi in 3D configureren

13-08-2018 13:05 Laatste update: 13:07
Author profile picture

Rutger Middendorp

Audi komt als eerste met een volledig 3D-configuratieprogramma. Zo kun je precies zien waar je je zuurverdiende centjes aan uitgeeft.

Twintig jaar geleden was het nog wel mogelijk om vanuit een brochure een auto te bestellen, maar met alle packs, lines, opties en versies zou je nu een roman door moeten werken om alles naar smaak te kiezen en zelfs dan weet je nog niet hoe het er allemaal bij elkaar uit gaat zien.

Draaien en inzoomen

Audi heeft nu een oplossing voor een deel van het probleem. De 3D-configurator. Kies jij andere velgen, zie je precies jouw velgen. Heb je een optiepakket met led-lampen, dan zie je dat in detail in het front van je auto veranderen. Je kunt volledig in en om de auto draaien en inzoomen op alle details.

Dat maakt het een stuk makkelijker om te kiezen en een beeld te krijgen van wat je nu eigenlijk gaat kopen. Uiteraard kun je ook deuren open- en dichtdoen, cabriokappen openen en sluiten en lampen aan- en uitzetten. Verwacht je veel in IJsland te zijn? Kun je dat als achtergrond instellen.

De 3D-oplossing is gek genoeg wat verstopt in het proces. Prominent zijn nog steeds platte 2D-plaatjes waar je door kunt scrollen en ik heb het beeld ook nog niet naar full-screen kunnen promoten. 

Vermoeiend aantal opties

Waar Audi nog geen oplossing voor heeft, is de vermoeiende hoeveelheid opties en afhankelijkheden. Heb je net leuke velgen uitgezocht, wordt dat overschreven omdat je een bepaald pakket kiest. Teksten als 'Versterkte bumpers: standaard €0' lijken me ook wat overbodig.

Al met al is het configureren van een auto dus nog steeds een flink karwei, dat nog wel wat gestroomlijnd kan worden. Maar Audi heeft de visuele kant nu wel strak in de lak staan.

Kijk ook: De Audi A8L heeft veel technologie, maar nog niet alles werkt even goed.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s