Oordopjes op je gezicht
out-ear oordop / Horen zonder oren

Oordopjes op je gezicht

14-08-2018 13:25 Laatste update: 13:57

Met Aftershokz Trekz Air hoor je muziek via je botten in plaats van in je oren

Horen doe je met je oren. Dat blijkt niet nodig te zijn en dat is een voordeel. Als je op de fiets muziek luistert bijvoorbeeld, blokkeren de Aftershokz Trekz Air niets van het omgevingsgeluid. Dat kan omdat de dopjes niet in je oor zitten maar op je jukbeenderen.

De koptelefoon Aftershokz Trekz Air laat geluid horen via de botten in je gezicht, niet via je oren. Dat kan omdat geluid en dus ook muziek in feite trillingen zijn die ook op andere manieren naar je oor doorgegeven kunnen worden. Normaal zet een speaker elektriciteit om in bewegende lucht die wij als muziek waarnemen. In dit geval laat een transductor een deel van de headset trillen waardoor je schedel die trillingen direct naar je gehoor geleiden.

Het ziet er wel apart uit, zo’n botgeleider op je hoofd. Maar dat je oren nog volop horen wat er in je omgeving gebeurt is een enorm voordeel. En een oplossing voor mensen waarbij in ear oordopjes steeds uit hun oren vallen of er juist niet in passen. De koptelefoon is dradloos, kost 150 euro, komt in 4 kleuren en is gemaakt van titanium. Hij weegt nog geen 30 gram, dat is minder dan de meeste zonnebrillen. Enige nadeel: achter welke oren haak je je zonnebril.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s