Oppo lanceert nieuwe telefoon met fraaie notch
Erg kleine inkeping

Oppo lanceert nieuwe telefoon met fraaie notch

15-08-2018 12:44 Laatste update: 16-08-2018 13:07
Author profile picture

Floris Poort

De nieuwste telefoon van het Chinese merk Oppo heeft de kleinste 'notch' tot nu toe. De inkeping bovenaan het scherm is zo klein dat hij bijna niet opvalt.

Vorige week lekten afbeeldingen van de nieuwe Pixel 3 XL-telefoon van Google uit. Het toestel heeft een vrij forse scherminkeping: smaller dan de meeste 'notches', maar ook een stuk dikker, waardoor hij vrij prominent aanwezig is. De Chinese smartphonemaker Oppo toont hoe het mooier kan met zijn nieuwe telefoon F9.

De Oppo F9 wordt vandaag officieel aangekondigd. Het toestel onderscheidt zich duidelijk van zijn Android-concurrentie. De inkeping bovenaan het scherm minimaal: een kleine druppelvormige notch biedt enkel ruimte aan de speaker en de selfiecamera met een flinke 25 megapixels. De inkeping doet denken aan die van de Essential Phone, maar is zelfs nog wat kleiner.

Sterker glas

Het toestel heeft aan de onderkant nog wel een randje, maar ook die lijkt smaller dan bij veel andere Android-toestellen met een scherminkeping. Nog een voordeel van de F9: het is de eerste telefoon die het nieuwe, stevigere Gorilla Glass 6 gebruikt. Dat glas zou een val vanaf broekzakhoogte tot twee keer vaker overleven dan voorgaande smartphones.

De Oppo F9 heeft verder een 1080p lcd-scherm, een octacore Mediatek Helio P60-chip met 6 GB werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 64 GB, en de telefoon heeft een accu met capaciteit van 3500 mAh. De dubbele camera achterop heeft een 16 megapixelsensor voor foto's en een 2 megapixelsensor die scherptediepte vaststelt.

Het toestel verschijnt voorlopig eerst in India, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar Oppo brengt ook steeds meer modellen in Europa uit. De prijs is nog onbekend. De F9 komt in de kleuren rood, blauw en paars, allemaal in een parelmoer-achtige uitvoering die anders oogt vanuit andere hoeken.

Oppo gestart in Nederland

Oppo brengt zich juli ook smartphones in Nederland op de markt. De eerste twee toestellen, de Oppo R15 Pro en de Oppo A3, zijn sinds medio juli in ons land verkrijgbaar. Binnenkort volgt de Find X, een toestel met een camera die naar boven schuift zodra je een foto of filmpje wilt maken. 

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s