Nederlandse game met luchtgevechten op iOS en Android
80's tintje

Nederlandse game met luchtgevechten op iOS en Android

15-08-2018 16:34 Laatste update: 17:27
Author profile picture

Floris Poort

De Nederlandse gamestudio Lucky Kat heeft zijn nieuwste mobiele game uitgebracht, waarin je tegen anderen luchtgevechten aangaat. Apple-CEO Tim Cook bezocht de Haagse studio onlangs.

Thunderdogs is een mobiele game voor iOS en Android waarin spelers in multiplayerverband een zogenaamd dogfight met elkaar aangaan: een gevecht in de lucht tussen vliegtuigen. Zo'n naam is al bijna een woordgrap op zich, en dat geintje is door studio Lucky Kat uitgewerkt tot game. In Thunderdogs worden de vechtende vliegtuigen bestuurd door honden, vormgegeven in fraaie pixel art.

De insteek is simpel: schiet de andere vliegtuigen neer voordat ze jou neerschieten en verzamel al vliegend ook nog eens hun muntjes (gouden hondenbotjes). Hoe meer botjes je hebt, hoe groter het doelwit op je vliegtuig wordt. Muntjes die je verdient met het spelen van wedstrijden kun je uitgeven aan nieuwe vliegtuigen met bijbehorende honden. 

De game heeft meer dan dertig verschillende hondpiloten, van Dobermanns tot huskies en van labradors tot pugs. Er zijn verschillende arena's en de muziek klinkt als een chip-versie van de Top Gun-soundtrack. De game is gratis te spelen, maar wie betaalt ziet geen advertenties en kan sneller alle vliegtuigen en upgrades verzamelen.

Tim Cook op bezoek

Lucky Kat kreeg in juni nog bezoek van Apple-ceo Tim Cook tijdens zijn bezoek aan Nederland, dat in het teken stond van de app-economie.

Bright kreeg toen ook de gelegenheid om Cook enkele vragen te stellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s