WhatsApp-backups gaan niet meer af van Google Drive-ruimte
Deal Google en WhatsApp

WhatsApp-backups gaan niet meer af van Google Drive-ruimte

16-08-2018 14:58 Laatste update: 16:53
Author profile picture

Floris Poort

Door een nieuwe overeenkomst tussen Google en WhatsApp gaan backups van de WhatsApp-geschiedenis niet meer van de Google Drive-opslagruimte af.

Nu kost het backuppen van WhatsApp nog opslagruimte op Google Drive. Android-gebruikers die een backup willen maken van hun gesprekken, foto's en video's op WhatsApp, doen dat standaard op Google Drive. Afhankelijk van hoeveel berichten en media gebruikers hebben verstuurd en ontvangen, kan zo'n backup makkelijk enkele GB's in beslag nemen. Dan loopt vooral de gratis versie van Google Drive van 15 GB snel vol.

Vanaf 12 november verandert dat. Dan wordt de opslagruimte van een WhatsApp-backup niet meer afgetrokken van de beschikbare ruimte op Google Drive. Mogelijk zien sommige gebruikers al eerder dat hun backup niet meer wordt meegeteld op Google Drive. Berichten en mediabestanden verliezen de sterke end-to-end-versleuteling als ze in Google Drive worden opgeslagen. 

Automatisch verwijderen

Een ander onderdeel van de overeenkomst is het automatisch verwijderen van WhatsApp-backups die al meer dan een jaar niet zijn bijgewerkt. Die worden vanaf 12 november automatisch van Google Drive verwijderd. WhatsApp-gebruikers kunnen op Android in de app-instellingen aangeven hoe vaak zij willen dat WhatsApp automatisch een update maakt. WhatsApp raadt aan om voor 12 november handmatig een backup naar Google Drive te maken. 

Niet op iOS

De overeenkomst heeft geen gevolgen voor iOS-gebruikers van WhatsApp. Hun backups worden op iCloud opgeslagen.

Kijk ook: 3 handige tips voor WhatsApp-groepsgesprekken

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s