'Google komt met eigen slimme speaker met scherm'
Smart speakers

'Google komt met eigen slimme speaker met scherm'

17-08-2018 09:48 Laatste update: 18:01

Nog dit jaar zou Google een eigen slimme speaker met scherm op de markt willen brengen. Daarmee zouden gebruikers onder meer YouTube-video's kunnen kijken en hun agenda kunnen checken.

Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van het nieuwe apparaat, zo vertelt een ingewijde aan Nikkei. Nog voor de feestdagen wil Google 3 miljoen exemplaren van de gadget op de plank hebben liggen. Google wil zelf geen commentaar geven op de plannen tegenover Nikkei.

Andere fabrikanten, zoals Sony, Lenovo, JBL (van Samsung) en LG, hebben op basis van het Smart Display-platform van Google al eerder slimme speakers met scherm gelanceerd. Google heeft zelf op dit moment drie verschillende slimme speakers: de Google Home, de Home Mini en de Home Max – allemaal zonder scherm.

In de keuken

De slimme speakers met scherm lijken in de eerste plaats bedoeld voor op het aanrecht: terwijl je staat te koken kun je zowel instructievideo’s bekijken als opdrachten geven om ingrediënten die op zijn opnieuw te bestellen. Ook kun je ’s ochtends op het slimme display zien wat je vandaag allemaal moet doen.

Hoewel de apparaten qua uiterlijk wellicht wat weghebben van een tablet, werken ze compleet anders. Niet alleen gaat de bediening via stemopdrachten, er zit ook geen browser op de slimme displays.

Bekijk ook onze review van de Google Home-speaker:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s