Waarom Samsung en Spotify zich verenigen tegen Apple
Apple Music gaat hard

Waarom Samsung en Spotify zich verenigen tegen Apple

17-08-2018 20:17 Laatste update: 20:18

Samsung en Spotify slaan de handen ineen en hebben daar goede redenen voor. De muziekdiensten van Apple en Amazon groeien snel en hebben features die bij Spotify ontbreken.

Spotify wordt de standaardmuziekdienst op alle Samsung-apparaten, waaronder de nieuwe slimme speaker Galaxy Home. Ook wordt Spotify volledig geïntegreerd in de virtuele assistent Bixby. Daardoor speelt Samsungs spraakassistent muziek van Spotify als een gebruiker om een nummer vraagt.

Met de samenwerking willen de twee bedrijven een vuist maken tegen hun belangrijkste concurrent, Apple. Geen overbodige luxe, want zeker in de VS timmert Apple Music flink aan de weg. Zo heeft de muziekdienst van Apple in de VS meer betalende gebruikers dan Spotify.

Lyrics en stemopdrachten

Apple Music heeft bovendien steeds meer functies die bij Spotify nog ontbreken. In iOS 12 kunnen gebruikers van Apple Music straks ook zoeken op songteksten in plaats van alleen op muzikant, album of de naam van de track. Bij Spotify is een vergelijkbare optie alleen in Japan beschikbaar, schrijft TechCrunch.

Ook qua spraakopdrachten loopt Spotify inmiddels achter op de concurrentie. Zo is het bij Amazon Music, dat wereldwijd inmiddels de derde muziekdienst is, al bijna twee jaar mogelijk om via spraakopdrachten op basis van songteksten te zoeken naar nummers op Alexa-apparaten.

Kijk ook: wat is de beste muziekdienst?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s