© RTL Z

Deze gadgets helpen je met slapen, plassen en gezonder eten

Deze gadgets helpen je met slapen, plassen en gezonder eten

04-09-2018 08:24 Laatste update: 10:35

De grote merken stelen vaak de show op technologiebeurzen. Maar juist de kleine bedrijfjes komen vaak met de leukste nieuwe ontwikkelingen. Deze opmerkelijke gadgets spotten we tijdens de techbeurs IFA in Berlijn.

Europa's grootste techbeurs, de IFA, vindt nog tot en met woensdag plaats in Berlijn. Merken als Samsung, Huawei, Sony en Philips bezetten er soms hele hallen.

Maar als je echte vernieuwing wilt zien, moet je vaak bij de onbekende merken zijn. Zij hebben soms stands van niet meer dan 1 vierkante meter. 

Plassensor 

Neem bijvoorbeeld het Japanse D Free. Die startup had niet meer dan een pallet als stand. Maar de plassensor van de startup maakte indruk. Je blaas wordt hiermee slim, zodat je nooit te laat naar de wc gaat.

Handig voor ouderen, kleuters of mensen met een handicap. En bovendien praktisch voor bijvoorbeeld mensen die in de zorg werken.

Slimme blender

Het merk Kuvings is wel wat groter, maar nog niet erg bekend in Nederland. Het Duitse bedrijf komt met een slimme sapmachine die onder andere je spiermassa of vetpercentage kan meten. Op basis van die, en andere, gegevens geeft deze sapcentrifuge je voedingsadvies. Welkom in 2018.

Ook probeerden we een slim slaapmasker en keken we naar een stel vrolijke robotjes voor kinderen. Bekijk ons videoverslag.