Update Windows 10 niet te installeren vanwege Intel-chip
Incompatibel

Update Windows 10 niet te installeren vanwege Intel-chip

05-10-2018 14:01 Laatste update: 20:23

Op sommige computers zorgt de nieuwe Windows 10-update voor problemen, omdat de software niet compatibel is met de drivers die horen bij bepaalde Intel-chips. Microsoft raadt gebruikers aan te wachten met updaten.

De problemen doen zich voor bij computers die een Intel-processor van de zesde generatie (codenaam: Skylake) of nieuwer aan boord hebben. De update botst met verscheidene daarbij behorende driver-versies, schrijft Neowin.

Kortere accuduur

Volgens Intel kan de combinatie van de update en de drivers leiden tot "overmatige processorbelasting en afgenomen batterijduur". Daarom wordt de update geblokkeerd. Gebruikers die proberen de Windows 10-update te installeren op een computer met de incompatibele drivers krijgen daarover een melding. Microsoft raadt aan te wachten met updaten.

Op de site van Intel staat een video waarin wordt uitgelegd hoe je zelf de driver-versie kunt controleren. Intel adviseert gebruikers om Intel Display Audio Driver version 10.25.0.10 te installeren voor ze de oktober-update van Windows 10 uitvoeren.

Verdwenen data

Meerdere Windows 10-gebruikers klagen ook dat ze na het installeren van de update veel bestanden zijn kwijtgeraakt, onder meer doordat hun hele Documenten-map leeg bleek te zijn. Ook raakten sommige gebruikers video's, foto's en muziek kwijt. De bestanden lijken definitief verwijderd te zijn. 

Windows-gebruikers wordt aangeraden voor het doorvoeren van de update een back-up van hun computer te maken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s