OnePlus komt volgend jaar met 5G-smartphone
5G olé olé

OnePlus komt volgend jaar met 5G-smartphone

23-10-2018 09:19 Laatste update: 11:19

Bram van Dijk

OnePlus wordt vermoedelijk de eerste telefoonproducent die volgend jaar een toestel met 5G-antenne op de markt brengt.

Op de 4G/5G Summit in Hong Kong heeft medeoprichter Carl Pei van OnePlus toegezegd dat er in 2019 minimaal één OnePlus-telefoon komt met de mogelijkheid om van het mobiele internetnetwerk 5G gebruik te maken. Dat schrijft Engadget.

De Chinese telefoonmaker heeft al succesvolle tests uitgevoerd op het hoofdkantoor van chipfabrikant Qualcomm in San Diego. Daarmee wordt OnePlus een van de eerste en vermoedelijk zelfs de allereerste die een 5G-toestel aanbiedt.

Naast OnePlus komt er volgend jaar nog zeker één ander vlaggenschip-toestel op de markt met 5G-functionaliteit, zegt Qualcomm. Zo goed als alle telefoonfabrikanten hebben toegezegd met Qualcomm te werken aan 5G-smartphones, behalve de drie grootste: Apple, Samsung en Huawei. Samsung is bezig met een eigen 5G-modem.

5G in Nederland

Ook in Nederland zijn de ontwikkelingen in 5G-internet in volle gang. KPN test door heel het land 5G-verbindingen en in mei werd er 2 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor een 5G-test in Groningen.

Het kabinet wil ondertussen een garantie op minimale 5G-snelheid, zodat 5G niet alleen een trendwoord blijft. In 2019 worden ook nieuwe 5G-netwerken geveild.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s