Deze opvouwbare smartphone vouwt aan beide kanten
Mi Dual Flex

Deze opvouwbare smartphone vouwt aan beide kanten

23-01-2019 16:58 Laatste update: 17:26
Author profile picture

Floris Poort

De grote Chinese telefoonmaker Xiaomi werkt ook aan een opvouwbare telefoon, met op twee plekken een scharnier.

Opvouwbare telefoons zijn geen fantasie meer. Na Samsung en Royole komt ook Xiaomi met zo'n toestel met een buigbaar scherm. De president van de telefoonmaker toonde een prototype van het opvouwbare apparaat op het Chinese sociale netwerk Weibo.

De opvouwbare telefoon van Xiaomi doet het wat anders dan de concurrentie. In opengevouwen modus is het een tablet van zo'n 8 inch, tot zover niets nieuws. Maar het opvouwen gebeurt door de twee randen achter het scherm te vouwen. Ongeveer de helft van het scherm blijft dan over als telefoonscherm.

Xiaomi stelt dat het toestel misschien in productie wordt genomen, als de reacties van consumenten positief zijn. Over een naam denkt het bedrijf nog na: het overweegt Mi Dual Flex en Mi MIX Flex. Mocht de opvouwbare telefoon er komen, dan duurt het waarschijnlijk wel even voordat zo'n nieuw toestel in productie kan worden genomen.

Xiaomi is momenteel de nummer 4 op de wereldwijde smartphonemarkt, na Samsung, Huawei en Apple. 

Samsung

Samsung zal mogelijk eind februari zijn opvouwbare telefoon in volle glorie tonen. Het toestel werd onlangs al op een donker podium gedemonstreerd, maar veel details waren er toen niet te zien. Wel werd duidelijk dat het Samsung-toestel, dat het grote scherm aan de binnenkant heeft, als een boekje wordt opengevouwen. Het telefoonscherm zit aan de buitenkant van één van de 'kaften'.

Royole 

Bij de opvouwbare telefoon van Royole is er één groot scherm, dat wordt dubbelgevouwen, zodat één van de kaften het telefoonscherm is. De Royole FlexPai is al te koop in China voor een prijs van ruim 1300 dollar.

Motorola

Ook Motorola zou aan een opvouwbare telefoon werken, die het de naam en het uiterlijk van de iconische Razr zou krijgen. Mogelijk werkt het bedrijf aan nog tweede opvouwbare telefoon, die het weer anders aanpakt dan de rest. Dat toestel is een tablet die over de lange kant wordt dubbel gevouwen tot een smalle maar langwerpige telefoon.

Kijk ook: de eerste opvouwbare smartphone

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s