'Binnenkort nieuwe AirPods met gezondheidsfuncties'
AirPods 2

'Binnenkort nieuwe AirPods met gezondheidsfuncties'

23-01-2019 15:23 Laatste update: 17:36
Author profile picture

Floris Poort

Apple zou in de eerste helft van dit jaar een vernieuwde versie van zijn draadloze oordoppen AirPods uitbrengen, onder meer met gezondheidsfuncties.

Dat meldt DigiTimes op basis van ingewijden uit de Taiwanese productieketen. Volgens de bron zag Apple de verkopen van zijn AirPods en Apple Watch afgelopen feestdagen met 50 procent toenemen ten opzichte van een jaar eerder. De vooruitzichten voor 2019 zijn volgens die bronnen ook goed, mede door de komst van nieuwe AirPods.

Er wordt gesproken van 'nieuwe draadloze oordoppen met een subtiel ontwerp en functies die de gezondheid monitoren'. Wat die gezondheidsfuncties zijn, is niet bekend. Apple heeft al een hartslagmeter in zijn Apple Watches zitten en het nieuwste model heeft zelfs een ECG-scanner.

Vertraging

De nieuwe AirPods hadden vermoedelijk al eerder moeten verschijnen. De bekende analist Ming-Chi Kuo sprak eerder van een verschijning eind 2018, maar stelde dat bij naar begin 2019. De vertraagde komst van Apple-oplaadmat AirPower heeft de nieuwe AirPods waarschijnlijk ook vertraagd.

Met de AirPower kunnen een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk worden opgeladen. AirPods hebben dan wel een speciaal laaddoosje nodig. De nieuwe oordopjes zouden met zo'n doosje geleverd worden.

Getest: draadloze oordoppen van Sony

Gadgets om dit jaar naar uit te kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s