Spijkerbroek met slimme broekzak is beter voor je ballen
Tegen straling

Spijkerbroek met slimme broekzak is beter voor je ballen

01-03-2019 12:11 Laatste update: 12:14

Een slimme broekzak in je Garcia-jeans beschermt je vitale delen tegen gevaarlijke straling van smartphones.

Sinds deze week is de jeanscollectie met SmartPocket op de markt. De slimme broekzak beschermt je vitale delen tegen gevaarlijke straling terwijl je wel bereikbaar blijft.

De Garcia x RadyGo smart denimcollectie is een initiatief van Derck Mekkering van RadyGo. Zijn missie is om de wereld bewust te maken van de straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons.

Net als bij sigaretten zijn de gezondheidseffecten mogelijk pas na jaren zichtbaar, terwijl we wel weten dat er wifi, bluetooth, netwerkverbindingen en magnetische straling van en naar onze smartphone loopt. Het vermoeden is dat al die zaken het DNA-materiaal en de vruchtbaarheid aantasten. Je zakie dus. Dat zich precies naast de plek bevindt waar je je smartphone bewaart. Slik.

Schild tegen straling

Metaal houdt de werking van straling tegen. Daarom is de gepatenteerde RadyGo Smart Pocket gemaakt van zilverdraad. Door de combinatie met katoen blijft het materiaal zacht en voelt het hetzelfde aan als een gewone broekzak. Validatie van TNO wijst uit dat het de slimme broekzak 99,9% van de directe stralingsblootstelling op het lichaam vermindert. In de categorie “baat het niet, dan schaadt het niet” gewoon maar een kledingstuk proberen dan? Nadelen zijn er op het eerste gezicht niet: je blijft gewoon bereikbaar en vanaf 56 euro heb je al zo’n stralingsvrije denim om je, eh, ballen.

De smart denim-collectie bestaat uit diverse jeans, shorts en chino’s voor mannen, jeans voor jongens en een denim trucker-jacket voor vrouwen, allemaal voorzien van SmartPocket. “Mannen dragen vaak hun smartphone in hun broekzak, terwijl vrouwen ‘m eerder in een jaszak stoppen. Vandaar de opbouw van de collectie,” aldus Mark Hommelberg, CEO van het Nederlandse jeansmerk Garcia.

De Garcia x RadyGo collectie is sinds maandag 25 februari te vinden bij de verkooppunten van Garcia (onder andere Jeans Centre) en in de Garcia-webshop. Later dit jaar wordt de collectie uitgebreid met onder andere een jack voor meisjes. Nog net op tijd voor het festivalseizoen. Daar gaat het pas goed los, zegt Mekkering. Er is slecht bereik en dus staan alle mobieltjes op vol vermogen netwerk te zoeken.