Kijktip: alle Star Wars-films in één supertrailer
Star Wars: Always

Kijktip: alle Star Wars-films in één supertrailer

27-02-2019 17:08 Laatste update: 17:10
Author profile picture

Floris Poort

Acteur Topher Grace, bekend van That '70's Show, is groot Star Wars-fan en heeft alle tien de films in één supertrailer gepropt.

Grace vroeg zich af: wat als alle bestaande Star Wars-films één film waren? Hoe zou de trailer er dan uitzien? De acteur had naar eigen zeggen een weekend vrij, en nam samen met professioneel trailer-editor Jeff Yorkes de proef op de som. Het resultaat is een trailer voor een film die het duo Star Wars: Always heeft genoemd.

De trailer combineert knap alle momenten die fans al kennen op een nieuwe manier tot één geheel. Het verhaal wordt rondom Luke Skywalker gebouwd, en aangevuld met beelden van alle films, van de Clone Wars en de val van Anakin tot Luke's rol als Jedi-mentor. Zelfs de Anthology-films Rogue One en Solo worden gebruikt om het geheel op een slimme manier aan elkaar te knopen.

Het is niet voor het eerst dat Topher Grace zich waagt aan een hermontage van Star Wars. Zo heeft hij een aantal jaar geleden de drie prequel-films tot één geheel van 85 minuten gesneden. Vanwege auteursrechten is die film niet openbaar te zien, maar filmcritici die de montage wel zagen vinden dat 'ie het verhaal van Anakin beter vertelt dan de losse versies van The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith.

De elfde Star Wars-film, en de negende en laatste in de Skywalker-saga, verschijnt op 18 december in de bioscoop.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s