Ampler Bikes verbetert urban e-bikes
Lichter en soepeler

Ampler Bikes verbetert urban e-bikes

01-03-2019 11:06 Laatste update: 11:18

De Curt, de Stout en de Stellar urban e-bikes hebben een reeks verbeteringen ondergaan. Zo is de toch al lichte Curt e-bike nog een tikje lichter geworden. Ook heeft de fiets een soepelere aandrijving en kan hij heuvels beter beklimmen.

Het kenmerk van de Ampler e-bikes is dat het elektrische fietsen zijn die eruit zien als gewone fietsen. Daarnee richt Ampler zich met name op het fietsen in en rondom steden. Onderdelen zoals de accu zijn in het frame weggewerkt. De framebuizen zien er ondertussen nog steeds rank uit, waardoor je verwacht dat het een gewone fiets zonder trapondersteuning is.

Ampler heeft zijn assortiment van drie fietsen een upgrade gegeven. Alle drie de modellen hebben een nieuw steekasvoorwiel. Dat maakt het makkelijker om het wiel te verwijderen en moet voorkomen dat de schijfrem gaat aanlopen. Dat levert bovendien een kleine gewichtsbesparing op. De toch al lichte Curt e-bike weegt nu een halve kilo minder. De single speed weegt nu 13,5 kilo en de 10 speed 14,3 kilo. Die nieuwe, carbon voorvork draagt bij aan de gewichtsbesparing en moet daarnaast zorgen voor een betere demping.

Beter hellingen beklimmen

De Curt zou veel soepeler trapondersteuning geven dankzij een firmware-upgrade die hem ook beter hellingen laat beklimmen. De software van alle drie de modellen voldoet nu aan de EU-wetgeving: de fietsen zijn begrensd op 25 kilometer per uur. De eerste generatie Curt kon je via de app instellen op 35 kilometer maar dat is wettelijk niet toegestaan.

Alle drie de modellen die een actieradius van zo'n 70 km hebben, zijn nu uitgerust met Shimano Deore versnellingen en hydraulische remmen en rijden op lichtgewicht Continental Top Contact II banden die tegen lekken banden beschermen.

Kleuren en prijzen

De Stout en de Stellar zijn nu ook in meer kleuren beschikbaar waaronder Space Blue en Pin Green. Deze twee e-bikes zijn bovendien uitgerust met een Eyc-voorlicht van Busch+Müller en geïntegreerd achterlicht van Lightskin.

De Curt die verkrijgbaar is met snaaraandrijving of 10 versnellingen met kettingaandrijving, begint bij 2890 euro en de Stout en de Stellar bij 2490 euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s