Twitter test verbergen antwoorden op tweets
Gesprekken modereren

Twitter test verbergen antwoorden op tweets

01-03-2019 15:36 Laatste update: 16:18

Twitteraars krijgen de mogelijkheid om antwoorden op hun tweets te verbergen. Twitter gaat de komende maanden een test uitvoeren met de nieuwe functionaliteit.

Gebruikers kunnen via een menu een reactie van een andere gebruiker verbergen, ontdekte softwareontwikkelaar Jane Manchun Wong. Andere gebruikers zien de tweet vervolgens ook niet meer automatisch. Zo kunnen twitteraars hun gesprekken modereren. Mensen die de conversatie volgen, kunnen de verborgen tweets desgewenst wel weer zichtbaar maken via hetzelfde menu waarmee tweets kunnen worden verborgen.

De optie om antwoorden te verbergen is een aanvulling op het blokkeren of negeren van gebruikers, waarmee Twitteraars ervoor kunnen kiezen om zelf geen berichten meer te zien van andere gebruikers waaraan zij zich ergeren.

Gezonde gesprekken

Twitter heeft de nieuwe functionaliteit inmiddels bevestigd. De komende maanden wil het platform de feature publiek gaan testen. "We horen vaak van zware twitteraars dat ze in hun gesprekken willen kunnen beschermen", legt Michelle Yasmeen Haq, senior product manager bij Twitter, uit.

"Mensen die een interessant gesprek beginnen op Twitter, zijn heel erg belangrijk voor ons, en we willen hun de mogelijkheden geven om hun gesprekken zo gezond mogelijk houden door hun wat controle te geven."

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s