Tesla presenteert Model Y op 14 maart
Grotere SUV

Tesla presenteert Model Y op 14 maart

04-03-2019 07:48 Laatste update: 08:22

Over anderhalve week onthult Tesla zijn vierde model: de Model Y. De SUV wordt 10 procent groter en duurder en zal een iets kleinere actieradius hebben dan de Model 3.

De aankondiging volgt in een periode dat de automaker wordt achtervolgd door vragen over winkelsluitingen, ontslagen en een teruglopende vraag naar de auto's.

Met Model Y hoopt Tesla de aansluiting te vinden bij de vraag van Amerikaanse consumenten die hun sedans veelal inruilen voor SUV's. Tesla had in januari al aangegeven dat het ontwerp klaar was.

Grotendeels gelijk aan Model 3

Circa driekwart van Model Y is volgens Tesla gelijk aan de Model 3. De auto heeft net als de Model 3 normale deuren, blijkt uit tweets van Musk.

Een Twitter-gebruiker vroeg de ceo of het nieuwe model vleugeldeuren krijgt zoals de Model X, aangezien Musk daar in 2015 op hintte. Maar door die plannen heeft Tesla kennelijk een streep gezet. 

Doordat het model iets hoger is dan de Model 3 en zwaarder is, is de auto minder zuinig, legt Musk uit op Twitter.

Showrooms dicht

Tesla kondigde vorige week in een blogpost aan dat het veel van zijn showrooms zal sluiten. Het bedrijf wil zich meer richten op de onlineverkoop. Die aankondiging en tegenvallende verwachtingen zette vrijdag druk op de koers van het aandeel.

Musk liet namelijk weten dat het er niet op rekent dat Tesla in het eerste kwartaal van dit jaar winst maakt. 

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s