Microsoft Edge-browser met Google-techniek uitgelekt
Eerste beelden

Microsoft Edge-browser met Google-techniek uitgelekt

25-03-2019 11:27 Laatste update: 11:27
Author profile picture

Floris Poort

Dankzij een lek zijn de eerste beelden van de vernieuwde Microsoft-browser Edge te zien. De browser heeft nu de Google Chromium-technologie.

Microsoft kondigde eind 2018 aan dat zijn browser Edge volledig op de schop zou gaan. De opvolger van Internet Explorer is tot nu toe niet bijster populair, dus stapt Microsoft over op de technologie Chromium. Die technische ruggengraat van Google-browser Chrome moet Edge concurrerender maken en gebruikers de mogelijkheid geven Chrome-extensies te gebruiken.

Een vroege versie van die nieuwe Edge-browser is nu beschikbaar via het Chinese PCBeta-forum. De belangrijkste functie is al te gebruiken: de mogelijkheid om zowel extensies uit de Microsoft Store als uit de Chrome Web Store te gebruiken.

Op eigen risico

Gebruikers die de browser op eigen risico installeren, krijgen de vraag of ze data als wachtwoorden, favorieten en browsergeschiedenis willen importeren vanuit Chrome. Ook kunnen ze kiezen welke weergave ze willen, al lijkt de browser als geheel op een kruising tussen het huidige Edge en Chrome voor Windows. Sommige Edge-functies ontbreken nog, zoals de mogelijkheid om met de Surface Pen notities op sites te maken.

Het is nog niet duidelijk wanneer Microsoft zijn vernieuwde Edge-browser voor het grote publiek beschikbaar wil stellen. Vermoedelijk gaat daar een open bètatest aan vooraf, maar daar is nog niks over bekend. 

Zo gebruikt Google Chrome minder stroom:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s